Maltipoo Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)

Maltipoos hebben de intelligentie van beide ouderlijke rassen geërfd, maar ook de vriendelijke en liefdevolle aard van de Poedel en de Maltezer. Ze zijn uiterst op mensen gericht en houden ervan om zoveel mogelijk bij hun eigenaren te zijn, wat, hoewel vertederend, een probleem kan worden wanneer ze voor langere periodes alleen worden gelaten. Maltipoos kunnen last krijgen van verlatingsangst, wat kan leiden tot stress en destructief gedrag in huis als een manier om hun stress te verlichten wanneer ze zich alleen bevinden.

Ze zijn een goede keuze voor beginnende hondenbezitters, mits ze de benodigde tijd hebben om bij hun huisdieren te zijn. Als zodanig gedijen Maltipoos goed in huishoudens waar ten minste één persoon thuis blijft wanneer iedereen anders uit huis is. Ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen, omdat ze een beetje "snappy" kunnen zijn wanneer het te lawaaierig en druk wordt. Ze passen echter goed in gezinnen waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen.

Maltipoos houden van het geluid van hun eigen stem, wat een gedrag is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is om te voorkomen dat het een echt probleem wordt wanneer ze volwassen zijn. Het is erg belangrijk dat beide ouderhonden vriendelijk en vriendelijk van aard zijn, zodat puppy's hun aanhankelijke aard erven, daarom is het essentieel om beide ouderhonden te ontmoeten voordat je een Maltipoo-puppy krijgt.

De socialisatie van een puppy moet vroeg beginnen, evenals hun training, te beginnen met de basis zodra ze in hun nieuwe huis aankomen. Zodra ze volledig zijn gevaccineerd, is het belangrijk om ze kennis te laten maken met veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en huisdieren, zodat ze opgroeien tot kalmere, goed afgeronde volwassen honden. Hun training kan ook serieus beginnen zodra ze alle vaccinaties hebben gehad, en een goede manier om dingen goed te beginnen is door honden in te schrijven voor puppyklassen. Dit is een geweldige manier om hun socialisatie voort te zetten en ze tegelijkertijd te trainen in een veilige en gecontroleerde omgeving, omringd door andere honden en mensen.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaars?

Maltipoos zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand zijn en op mensen gericht, niets liever willen dan hun families te behagen en te vermaken. Ze houden er echter niet van om alleen gelaten te worden, wat betekent dat ze geen goede keuze zijn voor iemand die veel tijd buiten huis doorbrengt. Dat gezegd hebbende, kunnen ze een beetje "snappy" zijn als ze in de buurt zijn van zeer jonge kinderen omdat ze niet van trekken houden. Niettemin zijn Maltipoos een uitstekende keuze als gezelschap voor ouderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Maltipoos zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun stamboom hebben, hebben ze geen erg hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als hij daar zin in heeft, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren. Kennismaking met kleinere dieren en huisdieren moet altijd voorzichtig gebeuren.

Wat betreft speelsheid?

Maltipoos hebben een zeer speels karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze kunnen ondeugend zijn als ze in de stemming zijn en leren snel wat hun eigenaren pleziert en hoe ver ze kunnen gaan, ze houden niets liever dan de grenzen te testen met hun gekke speelse capriolen.

Wat betreft aanpassingsvermogen?

Maltipoos zijn zeer aanpasbare honden, op voorwaarde dat ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, wat zou kunnen leiden tot destructief gedrag in huis en onophoudelijk blaffen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Maltipoos vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg blij als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen anders weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat ertoe zou kunnen leiden dat een hond last heeft van verlatingsangst. Dit kan leiden tot destructief gedrag in huis, wat de manier van een hond is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Maltipoos staan ​​bekend om het feit dat ze te veel van het geluid van hun eigen stem houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat ze niet worden afgeschrikt. Anderen zullen alleen blaffen als er vreemden in de buurt zijn of wanneer er iets gebeurt dat ze niet leuk vinden in hun omgeving.

Houden Maltipoos van water?

De meeste Maltipoos houden van zwemmen en zullen naar het water gaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, mag hij hem nooit dwingen om erin te gaan omdat dit hem alleen maar zou afschrikken. Met dit gezegd zijnde, moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het wandelen met een Maltipoo zonder riem in de buurt van meer gevaarlijke waterwegen, voor het geval dat een hond besluit erin te springen en dan moet worden gered omdat hij er niet zelf uit kan komen.

Zijn Maltipoos goede waakhonden?

Maltipoos zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet betekent dat een hond niet snel zou zijn om de eigenaar te laten weten wanneer er vreemden in de buurt zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen, de voorkeur geven om achter te blijven en te blaffen om hun eigenaars te waarschuwen.

Maltipoo Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6332

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.